Pagina principală

From the Wikimedia Foundation
Revision as of 16:27, 26 August 2007 by Danutz (talk | contribs)

Jump to: navigation, search

Imaginaţi-vă o lume în care oricine are acces la toate cunoştinţele umane. Acesta este scopul nostru. Şi avem nevoie de ajutorul dumneavostră.

Fundaţia Wikimedia, Inc. este o organizaţie non-profit care încearcă să dea un imbold creşterii, dezvoltării şi distribuirii de conţinut liber şi plurilingv, şi să pună la dispoziţia publicului aceste câteva proiecte bazate pe tehnologia wiki gratis. Wikimedia se bazează pe donaţii publice pentru a-şi îndeplini scopul şi pentru a oferi cunoştinţe libere fiecărei individ din lume.

Fundaţia Wikimedia este organizaţia mamă a câtorva dintre cele mai mari proiecte editate prin colaborarea unor grupuri de persoane din lume, inclusiv, inclusiv Wikipedia, unul dintre cele 20 cele mai vizitate din WWW. Alte proiecte online sunt Wikţionarul, un dicţionar plurilingv; Wikibooks, o colecţie de manuale gratuite; Wikiquote, o colecţie de citate faimoase; Wikisource, un depozit de materiale liber; Wikimedia Commons, o arhivă resurse media; Wikispecies, un director de specii; şi Wikinews, o sursă liberă de ştiri.

Citiţi ultimul buletin de presă al Fundaţiei Wikimedia:
Wikimedia Quarto

Donaţii

Scopul principal al fondurilor noastre este de a cumpăra echipamentul informatic necesar pentru susţinerea activităţilor noastre.

Fundaţia depinde de solidaritatea persoanelor ca şi tine. Te rugăm, gândeşte-te să faci o donaţie chiar azi.Proiectele Fundaţiei Wikimedia (citiţi mai mult...)