News

Фонд Вікімедіа закликає до безперервного доступу до вільних і відкритих знань під час війни в Україні

Kyiv's Independence Monument / victory column

This post is also available in English.
Этот пост также доступен на русском языке.

Оновлення: під час конфлікту Фонд Вікімедіа отримав від уряду Росії вимогу видалити контент з російської Вікіпедії. Ви можете ознайомитися з останнім оновленням і нашою відповіддю.

Фонд Вікімедіа підтримує глобальний рух волонтерів і спільнот по всьому світу. Ми підтримуємо наших волонтерів в Україні, Росії та в усьому світі, які закликають до негайного і мирного врегулювання конфлікту.

Вторгнення в Україну призвело до безглуздої загибелі людей, а також супроводжується інформаційною війною в інтернеті. Поширення дезінформації щодо актуальної ситуації напряму впливає на безпеку людей, які спираються на факти для прийняття життєво важливих рішень. Дезінформація порушує право кожного на доступ до відкритих знань. Українські волонтери героїчно продовжують додавати контент і вносити правки у Вікіпедію та інші проекти Вікімедії, гарантуючи, що люди в усьому світі матимуть доступ до нейтральної та надійної інформації в часи війни. Вони демонструють нашу спільну віру в те, що знання – це право кожної людини.

Фонд Вікімедіа активно працює зі спільнотами, на які вплинула війна, щоб виявляти потенційні загрози інформації на проектах Вікімедіа. Ми підтримуємо редакторів-волонтерів та адміністраторів, які тримають першу лінію захисту від маніпулювання фактами та знаннями.

Ми приєднуємося до тих, хто закликає до мирного завершення конфлікту, і продовжуємо підтримувати зусилля всіх, хто робить свій внесок у створення потужного спільного цифрового надбання, яке зберігає знання відкритими, нейтральними і вільними.

Read more Translations

Help us unlock the world’s knowledge.

As a nonprofit, Wikipedia and our related free knowledge projects are powered primarily through donations.

Donate now

Contact us

Questions about the Wikimedia Foundation or our projects? Get in touch with our team.
Contact

Photo credits