A Wikimedia a segítségedet kéri

From the Wikimedia Foundation
Jump to: navigation, search
A Tudás Hatalom. Segíts, hogy ingyenes maradhasson!

A Wikimedia Alapítvány és több tízezer önkéntes, akik szabadidejüket és tudásukkal járulnak a hozzá a Wikipédia elkészítéséhez, hisznek abban, hogy a tudás hatalom, ezért szabadnak kell lennie.

Az olyan nagylelkű embereknek köszönhetően, mint te is, a Wikipedia a világ legnagyobb enciklopédiájává vált. Néhány éve a wikipedia.org még a legforgalmasabb 10.000 weboldal között sem volt, ma már a legjobb 30 között van. Egyedül 2005. novemberében több mint 2,5 milliárd oldalt szolgáltak ki a szereverek. Tavaly ilyenkor még csak az internetezők alig fél százaléka használta nap mint nap a wikipedia.org-ot. Mára ez megnégyszereződött, és hasonló növekedést várunk jövőre is. A segítségeddel több tízmillió ember használhatja a Wikipédiát és testvérprojektjeit a következő évben.

Hogy ki tudjuk szolgálni az exponenciális mértékben bővülő olvasótábort, költségvetésünk a 2003-as $15,000-ról, és a 2004-es $125,000-ról idén $700,000-ra nőtt. Az elkövetkezendő évben a Wikimedia Alapítványnak valószinűsíthetően milliókat kell költenie a növekvő igények kiszolgálására, fejlesztve a szoftvereinket, hogy biztosíthassuk a hátteret a jó minőségű tartalmaknak, és folytathassuk a munkát, aminek a célja, hogy a szabad tudást mindenkihez eljuttassa. Úgy tűnhet, hogy ezzel óriási fába vágjuk a fejszénket, de ugyanígy jött létre a világ legnagyobb enciklopédiája kevesebb, mint öt év alatt. A te segítségedel meg tudjuk csinálni!

A Wikipédiát és a testvérprojektjeit csak a hozzájárulások tartják életben: a szerkesztők hozzájárulásai, akik nem sajnálják rá az időt és a munkát, és az adakozók hozájárulásai, akik anyagiakkal segítenek. Ahogy a kis szerkesztések építik a tartalmakat, minden apró pénzbeli adomány is támogatja azt. Az átlagos adomány, amit kapunk, kb. 4000Ft-nak ($20) felel meg, de ennél kisebb adományok is sokat segítenek.

Ezért fordulunk hozzád az ünnepek közeledtével. A te adományod teszi lehetővé, hogy tovább nőjünk és fejlődjünk. A támogatások a Wikimedia Alapítvány számára bármilyen pénznemben adhatóak. Az adományok az Egyesült Államokban adóalap csökkentők, ugyanígy a helyi Wikimedia közösségeké (Wikimedia Deutschland, Wikimedia France). Bár a helyi szervezetek támogatása nem segítik közvetlenül a Wikimedia Alapítványt, de segítségünkre vannak a közös célok elérésében.

Most van itt az ideje, hogy szabad tudással erősítsük a világot.

Előre is köszönet neked a nagylelkűségedért!


Jimmy Wales, Florence Devouard, Angela Beesley és a Wikimedia Team többi tagja

Itt támogathatsz


Megjegyzés: ez az adománygyűjtő kampány december 16-tól január 6-ig tart.