Wikimedia trenger din hjelp

From the Wikimedia Foundation
Jump to: navigation, search
Kunnskap er makt. La kunnskapen være fri!

Wikimedia Foundation og titusener av bidragsytere som bidrar med tid og ekspertise til dets prosjekter mener at kunnskap er makt, og at den burde, og må, være fri.

Sjenerøs støtte fra mennesker som deg har gjort det mulig for Wikipedia å bli verdens største leksikon. Bare for noen år siden var ikke Wikipedia.org engang blant de 10 000 mest besøkte internettsidene; nå er den blant de 30 mest besøkte, med mere enn 2,5 milliarder sidevisninger i november 2005 alene. Mindre enn en halv prosent av de som brukte internett brukte Wikipedia.org på denne tiden i fjor. Nå har det tallet firedoblet seg, og vi venter at det vil bli en lignende vekst det kommende året. Med din hjelp, vil millioner av mennesker ta i bruk Wikipedia og dets søsterprosjekter til neste år.

For å dekke en eksponensielt økende pågang, har budsjettet vårt økt fra $ 15 000 i 2003, til $ 125 000 i 2004, til over $ 700 000 i år. I det kommende året beregner Wikimedia å måtte bruke millioner for å holde pågangen i sjakk, for å forbedre maskinvare og metoder for bedre å sikre god kvalitet, og fortsette å jobbe mot vårt mål om å gi fri kunnskap til alle. Det høres overveldende ut, men det samme gjorde å lage verdens beste leksikon på fem år. Vi kan klare det med din hjelp.

Wikipedia og dets søsterprosjekter finnes bare ved hjelp av bidrag: bidragene til de som tilbyr sin tid og sine ressurser, og bidragene fra donorer som hjelper til finansielt. Slik mange små endringer hjelper til å bygge opp innholdet, hjelper hver donasjon. Gjennomsnittsdonasjonen vi mottar er på rundt $ 20. Alle monner drar.

Vi vender oss til dere igjen for å få hjelp til dette. Det er pengegavene deres som lar oss fortsette med å vokse og forbedre innholdet vårt. For å dekke behovene våre bare for neste kvartal trenger Wikimedia Foundation 200 000 amerikanske dollar. Dette virker kanskje som mye penger, men alle monner drar – de fleste av donasjonene til oss er på 20 dollar eller mindre. Bidrag kan gis i den valutaen du ønsker. I USA får man skattefradrag for bidragene. Det samme får man i Tyskland og Frankrike om man gir til de lokale foreningene. Takk for tillit og sjenerøsitet!

Med vennlig hilsen
Jimmy Wales, Florence Devouard, Angela Beesley, og resten av Wikimedia-teamet.

Gi ditt bidrag her
NB: Denne kampanjen kommer til å vare fra fredag 16. desember til fredag 6. januar 2006.