Difference between revisions of "Hoofdpagina"

From the Wikimedia Foundation
Jump to: navigation, search
(+Translation from Meta (m:Translation requests/WMF/Home/nl); thanks to m:user:SPQRobin)
m (link to Dutch-language page)
Line 6: Line 6:
   
 
<div style="margin-bottom: 1em; padding: .5em 1em; background: #e8f1ff;" class="plainlinks">
 
<div style="margin-bottom: 1em; padding: .5em 1em; background: #e8f1ff;" class="plainlinks">
De [[Over Wikimedia|Wikimedia Foundation]], Inc. is een liefdadigheidsorganisatie zonder winstoogmerk, die gewijd is aan het aanmoedigen van de groei, ontwikkeling en verspreiding van [[w:nl:vrije inhoud|vrije]], meertalige inhoud, en het gratis verspreiden van de volledige inhoud van deze [[:nl:wiki|wiki]]-gebaseerde projecten aan het publiek. De Wikimedia Foundation beheert enkele van de [[Our projects|grootste informatieve projecten gemaakt door samenwerking]] in de wereld, waaronder [http://www.wikipedia.org Wikipedia], een van de [http://www.alexa.com/data/details/traffic_details?site0=wikipedia.org&y=t&z=1&h=300&w=610&range=6m&size=Medium&url=wikipedia.org 10 vaakst bezochte] websites in de wereld.
+
De [[Over Wikimedia|Wikimedia Foundation]], Inc. is een liefdadigheidsorganisatie zonder winstoogmerk, die gewijd is aan het aanmoedigen van de groei, ontwikkeling en verspreiding van [[w:nl:vrije inhoud|vrije]], meertalige inhoud, en het gratis verspreiden van de volledige inhoud van deze [[:nl:wiki|wiki]]-gebaseerde projecten aan het publiek. De Wikimedia Foundation beheert enkele van de [[Onze projecten|grootste informatieve projecten gemaakt door samenwerking]] in de wereld, waaronder [http://www.wikipedia.org Wikipedia], een van de [http://www.alexa.com/data/details/traffic_details?site0=wikipedia.org&y=t&z=1&h=300&w=610&range=6m&size=Medium&url=wikipedia.org 10 vaakst bezochte] websites in de wereld.
 
</div>
 
</div>
   

Revision as of 20:40, 31 August 2008

Beeld u een wereld in waarin elke persoon vrije toegang heeft tot alle kennis. Aan die doelstelling werken wij.
En daarbij hebben wij uw hulp nodig. Steun de Wikimedia Foundation door vandaag nog een gift te doen.

Wikimedia-blog

Lees over de laatste nieuwtjes van de Wikimedia Foundation.


Wikimania wordt gehouden in Buenos Aires

Logo van Wikimania 2009

De Foundation heeft aangekondigd aan dat Wikimanía 2009 zal worden gehouden in Buenos Aires.

Steun ons

De Wikimedia Foundation hangt vooral af van de vrijgevige steun van onze gebruikers. Gelieve te overwegen om vandaag nog een gift te doen, in tijd, geld of hardware. Op de weldoeners-pagina staan de bedrijven en individu's die de Wikimedia-projecten het meest hebben ondersteund. De Wikimedia Foundation weergeeft of onderschrijft niet noodzakelijk de activiteiten van de bedrijven en organisatie die haar steunen.

De Wikimedia Foundation is in de Verenigde Staten ingeschreven als een 501(c)(3)-organisatie zonder winstoogmerk, en giften van burgers van de VS zijn belastingaftrekbaar. Giften van burgers buiten de VS kunnen, afhankelijk van welk land, ook aftrekbaar zijn. Zie aftrekbaarheid van giften voor details. Zie onze fondsenwervingspagina voor details over het schenken via PayPal, MoneyBookers, per post of overboeking. Voor alle andere manieren, zie de contactinformatie.

Wist u dat?

Wist u dat Wikimedia Commons een multimediaverzameling is dat meer dan 2.000.000 multimediabestanden bevat?

Wikimedia-vrijwilliger Brianna Laugher stelt Wikimedia Commons voor:

Welkom bij Wikimedia Commons.

Toen het drie jaar geleden gesticht werd als een manier om te vermijden dat men dezelfde afbeelding op 200 verschillende wikis moet uploaden, begon Wikimedia Commons als een centrale mediaverzameling dat het leven gemakkelijker maakt voor Wikimedia-gebruikers. Sinds dan is het snel gegroeid tot een meertalige gemeenschap van fotografen, illustrators, scanners, audiobewerkers, vertalers, organisators en beschrijvers.

Lees meer... (Engels)

Bedrijfsdetails

De Wikimedia Board of Trustees is de hoogste bedrijfsbevoegdheid in de Wikimedia Foundation Inc., en heeft de macht om de activiteiten van de Foundation te besturen. Het Foundation-reglement kan worden bekeken op de pagina Wikimedia Foundation-reglement. Ander beleid van het Board kunt u zien op de beleidspagina.

De Foundation beheert het budget, dat vooral wordt gebruikt voor computerapparatuur en hosting. Andere kosten houden werknemers in die nodig zijn om de Wikimedia-projecten te laten lopen, hoewel de meeste mensen vrijwilligers zijn. Deze site houdt een lijst in met notities van Board-vergaderingen.

De laatste beslissingen van het Board kunt u vinden op de pagina "resolutions".

Laatste nieuws (Engels)

Zie ook current events voor meer informatie.

Projecten van de Wikimedia Foundation (lees meer...)

Privacybeleid: Als u de Wikimedia-websites doorzoekt, verzamelen we niet meer informatie dan onze serverlogboeken hebben verzameld. Als u bijdraagt aan de Wikimedia-projecten, dan publiceert u elk woord op het internet. Ga ervan uit dat alles wat u erop schrijft voor altijd zal bijgehouden worden. Dit houdt artikelen in, maar ook gebruikerspagina's, overlegpagina's en andere pagina's op de websites. Zie het officiële beleid voor alle details.